Het loshalen van de ontsteking is redelijk simpel. Echter met het onjuiste gereedschap is het vaak onmogelijk het vliegwiel eraf te krijgen.
Mocht je geen vliegwieltrekker hebben, ga dan niet met een schroevendraaier wrikken of iets dergelijks, anders breekt het carter!

Blokkeer de krukas door een doek tussen het primaire tandwiel en het koppelingstandwiel te doen (je kan ook een as door de drijfstang steken en deze tegen het carter zetten met een tweetal houten blokjes ertussen) en draai de moer van het vliegwiel linksom los, dit vergt meestal aardig wat kracht.

Vervolgens haal je met gebruik van de vliegwieltrekker (welke er linksom in wordt gedraaid) het vliegwiel eraf (draai de bout op de trekker rechtsom vast en het vliegwiel komt er vanzelf af):Nu kan je de ontsteking zelf zien. Deze zit gemonteerd met twee verzonken bouten. Maak deze los en de grondplaat is los van het carter.
Vervolgens kan je de hele ontsteking eruit pakken:Tip: Haal ook de neutraalschakelaar meteen los, dan kan de kabelboom helemaal van je blok af.

Ga naar stap 3: koppeling demonteren

 

cron