Het zadel van de FS1 kent ook een aantal varianten. De zadels zijn helaas bijna niet meer in een mooie staat te vinden en leveren dus vaak ook veel geld op. Er zijn acht varianten van gemaakt. Hierin beschrijven wij enkel de originele zadels.

 

Het eerste model zadel wat op de FS1 is geleverd is een kort zadel met een smalle, chromen sierstrip.
Het zadel rust met twee rubbers, welke in de zadelpan gemonteerd zitten, op het frame en zit met vier bouten vast.
Het bandje wat over het zadel loopt is oorspronkelijk bedoeld voor de bijrijder om zichzelf aan vast te houden.
Dit zadel is te vinden op de modellen van 1969 tot en met 1973.

Het tweede model is eigenlijk een optie in plaats van het bovenstaande zadel. Deze is geleverd van 1969 tot en met 1972 en later ook nog in 1979 op de 3E9 modellen.
Apart is dat bij dit zadel op het model van 1969 tot en met 1971 maar aan één kant van het kontje een blauwe lijn staat, terwijl dat er op de tank aan beide kanten één staat.

Het derde model zadel is afkomstig van een lichte motorfiets van Yamaha. Deze is in combinatie met de "Beumertank" te vinden op de FS1 GS modellen.
Dit zadel zit met twee klauwen aan de pennetjes aan de zijkant van het frame en is een stukje langer en breder dan de normale, korte zadels en is geleverd in 1972 en 1973.

Dit zadel is geleverd in 1974 en 1975. Deze is vrijwel gelijk aan het eerste model korte zadel, maar in verband met de hoge tank loopt dit zadel aan de voorzijde een beetje op.
Dit is zo om de lijn van de tank heel mooi over te laten lopen in het zadel. Net als op de andere korte zadels zit hier ook een dunne sierstrip op.

Dit zadel is ook bijna gelijk aan het eerste zadel. Toch is dit zadel vooraan iets langer. Dit is om het zadel goed aan te laten sluiten op de tank zonder plaatjes.
Deze zadels zijn geleverd met dunne sierstrip in 1976 en met dikke, in de kleur van de tank gespoten sierstrip in 1977 en 1978.

"Het vliegdekschip" wordt dit zadel vaak genoemd vanwege zijn grote, rechthoekige uiterlijk. Dit zadel is geleverd naast het zadel met kontje in 1979.
Het zadel is speciaal voor twee personen en is dan ook zeer comfortabel. Het kontje is gespoten in de kleur van de tank
.