Om even een korte impressie te geven van de verschillen tussen de modellen van de Yamaha FS1 hebben we het hieronder zo goed en zo kort mogelijk samengevat.

 

Model 1969-1971 (FS1)
Dit is het eerste model van de FS1 wat geproduceerd is door Yamaha. In Nederland reed deze ook rond, maar dan afgevoerd dmv. een lage (bromfiets-) uitlaat op te zetten, een kleinere carburateur en een minder vlotte cilinder.
Ook zat op dit model in Nederland een klein achterlicht van het merk "Spanninga".
Vanaf medio 1970 werd in de plaats daarvan een ULO achterlicht gemonteerd. Bij de Nederlandse versie van dit model is het achterspatbord grijs met een witte achterzijde, ook moesten er conform de Nederlandse wet trappers op.

Model 1972 (Street)
De verschillen tussen de "Street" (zoals deze genoemd wordt) en het eerste model zijn voornamelijk het spuitwerk. Dit is tevens het eerste model met een zwart frame. De uitlaat is hierop anders, wat geldt voor zowel de hoge als de lage uitlaat. Het achterlicht van de Street was net als op de laatste P'tjes een ULO achterlicht en dit ook gemonteerd op een grijs achterspatbord met een witte achterzijde. Het zadel wat hierop zit was op de eerste modellen ook leverbaar, maar dan in de kleur van de eerste modellen (als optie).

Model 1973 (378)
De folderfoto hiernaast is een volledig Nederlandse FS1 uit 1973 (het eerste model van de 378 serie). Ook hierop is het duidelijkst het spuitwerk veranderd, maar zijn ook de lage uitlaat en het ULO achterlicht met grijs/wit achterspatbord hierop aanwezig. Duidelijk is ook te zien dat het zijkapje met inham (uitsparing voor de hoge uitlaat) er nog wel op zit, maar dan zonder olietankje.
Op dit model zat ook een andere cilinder (van het type 378) met maar twee spoelpoorten in plaats van vier.

Model 1973 (Beumer)
Dit model wordt de "Beumer" genoemd. Dit omdat hij is samengesteld door Ludy Beumer. De verschillen met de vorige modellen en van het "normale" FS1 model uit hetzelfde jaar zijn redelijk goed te zien.Er zit een tank en een zadel op van een lichte Yamaha motorfiets. Ook zit er een kettingkast op om de ketting tegen vuil te beschermen. Hierop zit ook het grijs/witte spatbord met een ULO achterlicht, de lage uitlaat en de trappers.
Dit model reed alleen rond in Nederland en was bedacht om de FS1 aantrekkelijker te maken voor oudere rijders.

Model 1974-1975 (378)
Dit model is al wat meer verschillend dan de anderen. Hierop werd namelijk een ander model tank gemonteerd (het hoge model) met een grotere inhoud. Ook zaten er geen plaatjes op maar transfers. Bij deze tank hoort dan ook een zadel wat aan de voorzijde omhoog loopt om de lijn mooi over te laten lopen.
Dit is tevens het eerste model waarbij het contactslot op het stuur zat in plaats van in het linker zijkapje. In 1974 zat ook hier het grijs/witte spatbord op met het ULO achterlicht, wat in 1975 vervangen werd door een chromen versie met het nieuwe model ULO achterlicht.

Model 1976 (1J5)
Op de "Kenny Roberts" versie, zoals deze vaak genoemd wordt zat als eerste (met uitzondering op sommige 378's uit '75) een schijfrem in plaats van een trommelrem op het voorwiel.
Daardoor zijn de vorkpoten, de naaf, de banden en ook het voorspatbord anders.De tank is ongeveer hetzelfde model als de "plaatjestank" maar dan met transfers.
Dit model is ook de eerste FS1 met zwarte lampoortjes, een zwarte koplamp en chromen schokbrekers met een veer in plaats van de half chromen/half gekleurde busschokbrekers.

Model 1977 (1J5)
Dit model lijkt qua uiterlijk redelijk veel op het model van 1976. Echter zitten op dit model zijkappen van kunststof in plaats van de metalen versie. Ook is de teller van kunststof en is de zadellijst meegespoten in de kleur van de tank. Dit model was zowel als DX versie (met schijfrem) leverbaar als met trommelrem. Ook hierbij werd gekozen voor een ander achterlicht en wel het originele achterlicht van het merk "Stanley".
De rempot voor de schijfrem is bij dit model ook veranderd naar een vierkante versie in plaats van de ronde van 1976.

Model 1978 (2F2)
Dit model werd net als het model van 1977 uitgerust met chromen schokbrekers met een kapje over de veer. De schijfrem was hierbij ook een optie en er kon dus ook nog gekozen worden voor een trommelrem. De cilinder was een 2F2 geworden. Deze leek heel erg op de 378, maar was nét iets pittiger. Hierop zit hetzelfde voorspatbord als de DX versies van '76 en '77. Net als op het model van 1977 zaten hier de platte knipperbollen op in plaats van de bolle, die geleverd werden tot en met 1975.

Model 1979-1981 (3E9)
De 3E9 werd weer uitgerust met een ander model tank. Deze tank was veel boller dan de vorige modellen. Op dit model was weer de keuze mogelijk tussen DX en trommelrem. Op de 3E9 zat een chromen achterspatbord met een witte achterkant, net als op de 1J5 en 2F2 modellen. De zijkappen op de 3E9 zijn ook van kunststof, maar dan met een stompere punt als de vorige modellen. Hierop kon je ook ook kiezen voor het zadel met kontje (gelijk aan de eerste modellen) of een groter, tweepersoons zadel (zie foto). Het luchtfilterhuis is ook anders, deze is veel platter dan de vorige en van kunststof.

Model 1981 (Sheriff)
De Sheriff is een compleet ander model FS1.
Het balhoofd is aangepast, waardoor de langere voorvork in een andere hoek staat. Tevens is een andere tank en andere zijkappen gebruikt om het geheel er meer als een chopper uit te laten zien.
De uitlaat van de sheriff is ook anders, een meer conisch model, zoals dit op veel choppers uit die tijd te zien was.

Model 1986 (2RU)
Dit model is de laatste die geleverd is in Nederland. Hij heeft dezelfde tank als het model uit 1981, maar dan een ander spuitwerk.
Ook is het zadel anders. Deze heeft een chromen, dikke lijst en het zadel is van een kort model. Deze versie is (hoe vreemd het ook mag klinken) alleen leverbaar met trommelrem. De knipperlichten zijn ook van het platte model, maar dan wel wat robuuster uitgevoerd dan de vorige versie. Het luchtfilterhuis werd op dit model weer rond, maar wel groter (en nog steeds van kunststof).
De schokbrekers zijn ook hier van chroom, maar dan zonder kapje en met een conische vorm erin.

Model 1989 (Kermis FS1)
Als allerlaatste FS1 is de zogenaamde "kermis FS1" geproduceerd. Deze FS1 heeft zijn naam te danken aan de combinatie van felle kleuren. Dit model is verders identiek aan het model van 1986.