Gouwe Ouwe Rit Aarle-Rixtel

Heb je foto’s gemaakt tijdens een rit? Plaats ze hier
Plaats reactie
remco
50km gereden
50km gereden
Berichten: 82
Lid geworden op: 08 aug 2008, 22:54

Gouwe Ouwe Rit Aarle-Rixtel

Bericht door remco »

Copy/paste van onze nieuwsbrief, wellicht hiero ook leuk om te lezen


Vandaag vondt de succesvolle gouwe ouwe rit weer plaats vanaf de startplaats bij Cafe Het Heuveltje in Aarle-Rixtel. Opvallend veel Honda's aan de start met de comfortabele C50 "scooter" modellen in de meerderheid. Naast de vele Zündapps en Kreidlers waren er ook weer enkele uitschieters van Italiaanse makelijk te bewonderen. Leuk te zien dat er ook steeds meer jongere deelnemers ( zowel jongens als meisjes ) zich de kunst van het echte brommerrijden meester weten te maken, zo zagen we vandaag o.a. een jonge dame op een Honda SS50 een ander op een mini Puch en weer twee andere vriendinnen op een grote jaren '60 Zündapp. Dat de machines na de winterslaap wat opstartproblemen hadden kunnen we ze vergeven, op de route lagen diverse onderdelen zoals voetsteunen en achterlichten die zelf een eigen route hadden gekozen. Het meeste is opgeraapt en weer bij de rechtmatige eigenaars terecht gekomen. Ook de bezemwagen had het druk met 4 uitvallers. Op de route zelf ook opvallend veel sleutelaars in de berm die de machine vaak weer snel aan de praat kregen.

Via deze weg wil organisator Henk van Lierop graag iedereen bedanken die ook maar een bijdrage heeft geleverd aan het succesvol verlopen van deze dag zonder al deze mensen zou een goed verloop van een evenement met zo'n mooie opkomst als vandaag ondenkbaar zijn.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Hans de Wit van de bezemwagen die vandaag zijn handen vol had en zijn team van voorrijders op de brommer die tevens de bordjes er als laatste direct af haalden, je moet het maar willen doen, veel van de rit en de andere deelnemers krijg je namelijk niet mee. Daarom nogmaals via deze weg, bedankt!

Natuurlijk zijn er weer vele foto's geschoten vandaag die je op http://www.bromvliegers.nl kunt terug vinden. Het zijn er zelfs meer dan 400. Ook het gastenboek is via de website beschikbaar we vinden het leuk als je daar een reactie op de rit van vandaag achterlaat.

Hieronder nog enkele feiten op een rij van de Gouwe Ouwe Rit 2009

Gouwe Ouwe Rit 2009.
Datum: 26 april. 7e editie.

Startplaats: café ’t Heuveltje in Aarle-Rixtel

Weer: (lichte) regen in de ochtend, daarna wisselend bewolkt max. 20 graden.

Afstand: 76 kilometer

Route via Helmond, Lierop, Someren-Eind en langs nationaal park de Groote Peel naar pauzeplaats café de Bonte Kip in Heusden-Asten. Daarna via Asten, Ooststappen/Ommel, Vlierden, Deurne, Bakel en Helmond-Dierdonk weer terug naar Aarle-Rixtel.

Aantal deelnemers: 305, verdeeld over 178 leden en 127 niet-leden

4 uitvallers: 1 x Kreidler, 2 x Solex en 1 x Mobylette

Meest ludieke deelnemer: Twee jonge dames te weten Loes Ceelen en bijrijdster Simone Derks op Zündapp.

Pechprijs: Tim Tubee op Solex, die door een onverwachte manoeuvre van pa, die ook op een Solex reed, ten val kwam met behoorlijk wat schade aan zowel voertuig als berijder.

Best of Show: 1. Jan van de Bogaard met Solex. 2. Henk Janssen met een Vicini. 3. Cor van Maris met een Zündapp.


Tot zover dit verslag over de Gouwe Ouwe Rit, de volgende Bromvliegersrit is op Vaderdag in Zijtaart, wil je al eerder gaan brommen? Dan kun je op 30 april oa naar een bromfietsshow in Schoonhoven alwaar er leuke bekers zijn te winnen, ook enkele leden van de bromvliegers zullen daar aanwezig zijn met hun bromfiets, ook de externe ritten in Maarheze en Boekel komen er weer aan. Kijk voor meer info op de website van Bromfiets en kies voor evenement kalender via http://www.bromfiets.nl

Tot Broms!

Remco van Eck
http://www.bromvliegers.nl

hieronder wat highlights van de foto's

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meer als 400 foto's op http://www.bromvliegers.nl
Plaats reactie