Pagina 8 van 13

Geplaatst: 11 mar 2010, 21:59
door Camiel
Axel schreef:Valt wat voor te zeggen Het wordt dan niet meer gebrouwen, maar gedestilleerd. Ze bevriezen de boel steeds en kunnen zo een hoger alcoholpercentage behalen (alcohol bevriest niet).


:prof: Alcohol bevriest wel! :prof:
onder de -100 graden Celsius, bij hoeveel precies onder de -100 is afhankelijk van de samenstelling van de alcohol.
De alcohol die in bier,wijn,... zit is meestal Ethanol (C2H5OH).
En (volgens mij) hoe groter het molecuul, hoe lager het vriespunt en hoe hoger het kook punt :P

behalve water (H2O) das weer een speciaal geval :P t molecuul is heel klein en kookt bij 100 graden Celsius. (waterstofbruggen + polariteit ;) )

genoeg wetenschap :P

:roll: Hoezo ik vind scheikunde interessant :oops: :lol:
:speachless:
:oops:

Geplaatst: 11 mar 2010, 22:04
door Roberto.B
tomd schreef:
Tombo schreef:Nee, we gaan zo ff wat Filipijns bier halen, San Miguel, ook erg lekker (beetje Corona achtig :baas:)

is dat niet spaans?

btw, morgen dommelsch in de aanbieding bij de c1000

6,50 a krat

dus dat wordt hamsteren :)


wel goedkoop ,.......ik werk bij de c1000 heb de dommelsch al zien staan

maar ben niet zo weg van dommels

Geplaatst: 11 mar 2010, 22:12
door phoebeer
Roberto.B schreef:
tomd schreef:
Tombo schreef:Nee, we gaan zo ff wat Filipijns bier halen, San Miguel, ook erg lekker (beetje Corona achtig :baas:)

is dat niet spaans?

btw, morgen dommelsch in de aanbieding bij de c1000

6,50 a krat

dus dat wordt hamsteren :)


wel goedkoop ,.......ik werk bij de c1000 heb de dommelsch al zien staan

maar ben niet zo weg van dommels


bleeeehhh

Geplaatst: 12 mar 2010, 08:36
door nieknatuurlijk
Camiel schreef:
Axel schreef:Valt wat voor te zeggen Het wordt dan niet meer gebrouwen, maar gedestilleerd. Ze bevriezen de boel steeds en kunnen zo een hoger alcoholpercentage behalen (alcohol bevriest niet).


:prof: Alcohol bevriest wel! :prof:
onder de -100 graden Celsius, bij hoeveel precies onder de -100 is afhankelijk van de samenstelling van de alcohol.
De alcohol die in bier,wijn,... zit is meestal Ethanol (C2H5OH).
En (volgens mij) hoe groter het molecuul, hoe lager het vriespunt en hoe hoger het kook punt :P

behalve water (H2O) das weer een speciaal geval :P t molecuul is heel klein en kookt bij 100 graden Celsius. (waterstofbruggen + polariteit ;) )

genoeg wetenschap :P

:roll: Hoezo ik vind scheikunde interessant :oops: :lol:
:speachless:
:oops:


Bevestigd :lol:

Maare, de vanderwaalsbinding val alcohol is wel groter he :wink:

Scheikunde ftw (behalve dat ik er volgend jaar niets aan heb)

Geplaatst: 20 aug 2010, 23:30
door marco
Afbeelding

Diekirch :bier: lekker bier heb ik in de vakantie veel gedronken.

Geplaatst: 21 aug 2010, 18:38
door Tombo
Haha, afgelopen week heeft een maat van me voor ons 2'en 3 bierbrouwpaketten gekocht + starterskit 8)
Ik kreeg gister het bericht dat de eerste batch al ligt te vergisten 8)

Geplaatst: 22 aug 2010, 10:23
door fs1wesley
tombo en als hij klaar is lekker aan het proeven :bier:

Geplaatst: 22 aug 2010, 13:41
door mpro09
haha het 1nalaaste jaar hadden we met scheikunde ook ineens 100liter klaar, dat was best wel fijn :lol:

Geplaatst: 22 aug 2010, 17:02
door fs1wesley
en ?? de 100l op gekregen
of was het niet tedrinken

Geplaatst: 22 aug 2010, 20:32
door mpro09
nou het was niet super lekker maar goed te doen, en ja het was wel op :lol:

Geplaatst: 23 aug 2010, 17:50
door fs1wesley
oke dan als de vitamintjes er maar in zitten :)

Geplaatst: 03 sep 2010, 20:27
door Jens36
Ik ga meestal voor ne Stella...anders word het Jupiler!
En als de centen niet meezitten...Carapils :lol: :lol:

Echte aanrader: Nen maaneblusser (een echt Mechels biereke)

Geplaatst: 03 sep 2010, 20:32
door marco
Ik had gisteren in de kroeg aan de Jupiler gezeten maar dat is ook erg lekker bier.

Geplaatst: 03 sep 2010, 20:37
door Yamaha rd50m
ik ben fervent cristal liefhebber.
en palm ook :)

Geplaatst: 03 sep 2010, 20:38
door marco
Yamaha rd50m schreef:ik ben fervent cristal liefhebber.


Is dat ook bier??