Pagina 8 van 13
Geplaatst: 11 mar 2010, 21:59
door Camiel
Axel schreef:Valt wat voor te zeggen Het wordt dan niet meer gebrouwen, maar gedestilleerd. Ze bevriezen de boel steeds en kunnen zo een hoger alcoholpercentage behalen (alcohol bevriest niet).

Alcohol bevriest wel!
onder de -100 graden Celsius, bij hoeveel precies onder de -100 is afhankelijk van de samenstelling van de alcohol.
De alcohol die in bier,wijn,... zit is meestal Ethanol (C2H5OH).
En (volgens mij) hoe groter het molecuul, hoe lager het vriespunt en hoe hoger het kook punt
behalve water (H2O) das weer een speciaal geval

t molecuul is heel klein en kookt bij 100 graden Celsius. (waterstofbruggen + polariteit

)
genoeg wetenschap

Hoezo ik vind scheikunde interessant

Geplaatst: 11 mar 2010, 22:04
door Roberto.B
tomd schreef:Tombo schreef:Nee, we gaan zo ff wat Filipijns bier halen, San Miguel, ook erg lekker (beetje Corona achtig

)
is dat niet spaans?
btw, morgen dommelsch in de aanbieding bij de c1000
6,50 a krat
dus dat wordt hamsteren

wel goedkoop ,.......ik werk bij de c1000 heb de dommelsch al zien staan
maar ben niet zo weg van dommels
Geplaatst: 11 mar 2010, 22:12
door phoebeer
Roberto.B schreef:tomd schreef:Tombo schreef:Nee, we gaan zo ff wat Filipijns bier halen, San Miguel, ook erg lekker (beetje Corona achtig

)
is dat niet spaans?
btw, morgen dommelsch in de aanbieding bij de c1000
6,50 a krat
dus dat wordt hamsteren

wel goedkoop ,.......ik werk bij de c1000 heb de dommelsch al zien staan
maar ben niet zo weg van dommels
bleeeehhh
Geplaatst: 12 mar 2010, 08:36
door nieknatuurlijk
Camiel schreef:Axel schreef:Valt wat voor te zeggen Het wordt dan niet meer gebrouwen, maar gedestilleerd. Ze bevriezen de boel steeds en kunnen zo een hoger alcoholpercentage behalen (alcohol bevriest niet).

Alcohol bevriest wel!
onder de -100 graden Celsius, bij hoeveel precies onder de -100 is afhankelijk van de samenstelling van de alcohol.
De alcohol die in bier,wijn,... zit is meestal Ethanol (C2H5OH).
En (volgens mij) hoe groter het molecuul, hoe lager het vriespunt en hoe hoger het kook punt
behalve water (H2O) das weer een speciaal geval

t molecuul is heel klein en kookt bij 100 graden Celsius. (waterstofbruggen + polariteit

)
genoeg wetenschap

Hoezo ik vind scheikunde interessant


Bevestigd
Maare, de vanderwaalsbinding val alcohol is wel groter he
Scheikunde ftw (behalve dat ik er volgend jaar niets aan heb)
Geplaatst: 20 aug 2010, 23:30
door marco
Diekirch

lekker bier heb ik in de vakantie veel gedronken.
Geplaatst: 21 aug 2010, 18:38
door Tombo
Haha, afgelopen week heeft een maat van me voor ons 2'en 3 bierbrouwpaketten gekocht + starterskit
Ik kreeg gister het bericht dat de eerste batch al ligt te vergisten

Geplaatst: 22 aug 2010, 10:23
door fs1wesley
tombo en als hij klaar is lekker aan het proeven

Geplaatst: 22 aug 2010, 13:41
door mpro09
haha het 1nalaaste jaar hadden we met scheikunde ook ineens 100liter klaar, dat was best wel fijn

Geplaatst: 22 aug 2010, 17:02
door fs1wesley
en ?? de 100l op gekregen
of was het niet tedrinken
Geplaatst: 22 aug 2010, 20:32
door mpro09
nou het was niet super lekker maar goed te doen, en ja het was wel op

Geplaatst: 23 aug 2010, 17:50
door fs1wesley
oke dan als de vitamintjes er maar in zitten

Geplaatst: 03 sep 2010, 20:27
door Jens36
Ik ga meestal voor ne Stella...anders word het Jupiler!
En als de centen niet meezitten...Carapils
Echte aanrader: Nen maaneblusser (een echt Mechels biereke)
Geplaatst: 03 sep 2010, 20:32
door marco
Ik had gisteren in de kroeg aan de Jupiler gezeten maar dat is ook erg lekker bier.
Geplaatst: 03 sep 2010, 20:37
door Yamaha rd50m
ik ben fervent cristal liefhebber.
en palm ook

Geplaatst: 03 sep 2010, 20:38
door marco
Yamaha rd50m schreef:ik ben fervent cristal liefhebber.
Is dat ook bier??